Openingsuren
9.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00
za: 8.30 - 16.30, vr en zo gesloten

Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 321 51 35

Historiek

Historiek

Historiek

Historiek

Historiek

Historiek

Historiek

Kennis van generatie op generatie

De kennis en de liefde voor vlees werd in de familie Van Hoorenbeeck van generatie op generatie doorgegeven. Tot op de dag van vandaag zijn huisgemaakte bereidingen nog steeds een specialiteit. Ondertussen aangevuld met een ruim aanbod BBQ en diensten als traiteur.

Geschiedenis

  • 1890 - Michel Van Hoorenbeeck had een paardenslachterij op het Ruggeveld waar hij vlees bereidde en verhandelde.
  • 1893 - Michel van Hoorenbeeck startte met het slachten van kalveren en het zouten & roken van paardenvlees.
  • 1904 - Verhuis naar de Turnhoutsebaan 177-173. Toen werd voor het eerst onze befaamde bakworst (sosson) gemaakt.
  • 1923 - Jos Van Hoorenbeeck kocht een stuk grond op de Herentalsebaan 305 in Deurne Zuid. Eerst werd de atelier gebouwd zodat het slachten van paarden verder kon gaan, alsook de bereiding van paardenvlees zoals gerookt paardenvlees, boulogne (zwarte saucies) en bakworst. Later werd het woonhuis en de winkel gebouwd.
  • 1973 - Louis kocht zijn broer Michel uit en zette hij het bedrijf verder voort met zijn zoon Jef. Jef zijn specialiteit was het maken van charcuterie. Beetje bij beetje kwam er meer eigentijdse charcuterie in de toonbank zodat we in 1976, het jaar dat Jef huwde met Mia, een hele nieuwe winkel werd ingericht. Jef & Mia begonnen met de slaatjes zelf te maken en ze breidden uit naar zelfgemaakte stoofpotten en nog vele andere gerechten. Ze deden mee aan vakwedstrijden met zelfgemaakte producten en wonnen hier vele prijzen mee.
  • 2002 - Zoon Ludo stapt mee in de zaak. Door zijn marketing studies had hij een andere kijk op de zaak. Zoals zijn ouders doet hij mee aan vakwedstrijden.
  • 2009 - De winkel werd volledig gerenoveerd. Hier werd getracht het authentieke karakter van de vorige winkel te combineren met een nieuwe moderne uitstraling. Het ultieme bewijs hiervan is het glas in lood raam dat volledig gerestaureerd is. Dit is te bezichten in de winkel. Ook de plafondschildering boven de werkruimte in de winkel laat zien dat er in dit pand veel geschiedenis zit. Tenslotte is er nog de muurschildering in de poort naast de winkel die volledig gerestaureerd is.
  • 2012 - Ellen, Ludo zijn vrouw, stapt mee in de zaak. Alsook een chef-kok in dienst genomen om onze traiteur verder te laten groeien.

Kom langs en ontdek ons aanbod!